Hlavní obsah

Na Merkelovou na mítinku hodili dvě rajčata

Na německou kancléřku Angelu Merkelovou na úterním předvolebním mítinku v Heidelbergu vyletěla z publika dvě rajčata, po incidentu zůstalo na jejím oděvu několik menších skvrn. Informovala o tom agentura DPA. Zatím není jasné, kdo za házením rajčat stál.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po Merkelové házeli na mítinku CDU rajčataVideo: Reuters

 
Článek

Událost se stala v době, kdy kancléřka ukončila svůj projev. Zasažena byla nejen Merkelová, která skončila s malými skvrnami na levém boku, ale lehce také moderátorka předvolebního setkání. Šéfka německé vlády přešla vše s klidem a moderátorce nabídla kapesník na otření.

Po rajčatech zbyly na kostýmku Merkelové skvrny

Merkelová při setkání s voliči často čelí pískotu a nadávkám. Například na konci srpna v Quedlinburgu na ni její odpůrci, kteří byli z řad příznivců protiimigrační Alternativy pro Německo (AfD), pískali a křičeli, že je lhářka a zrádkyně národa. Naráželi tak očividně na její otevřenou imigrační politiku.

Podobné výkřiky o kancléřčině zradě a pokrytectví provázely i dnešní setkání v Heidelbergu. DPA poznamenala, že podobná slova na adresu Merkelové používá již zmíněná AfD.

V Německu nyní vrcholí kampaň před volbami, které se budou konat 24. září a v nichž se Merkelová uchází o čtvrtý mandát. Hlasování podle průzkumů veřejného mínění i přes zmíněné projevy nesouhlasu jasně vyhraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám