Hlavní obsah

Na běloruské ambasádě v Londýně někdo napadl diplomata, tvrdí Minsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn/Minsk
Aktualizováno

Skupina lidí v neděli údajně poškodila fasádu budovy běloruského velvyslanectví v Londýně a fyzicky napadla jednoho z diplomatů. V prohlášení to tvrdí běloruské ministerstvo zahraničí, které si zároveň předvolalo britského charge d'affaires v Minsku.

Foto: Profimedia.cz

Běloruská ambasáda v Londýně (ilustrační foto)

Článek

Okolnosti toho, co se stalo, nejsou jasné. Minsk tvrdí, že skupina lidí nejprve poškodila fasádu budovy velvyslanectví a poté fyzicky napadla běloruské diplomaty, kteří na místo dorazili.

„Jeden z nich utrpěl vážná tělesná zranění a potřeboval naléhavou lékařskou pomoc. Ve zdravotnickém zařízení mu byla diagnostikována zlomenina nosu, lehký otřes mozku a úrazová zlomenina zubu,” píše s odkazem na ministerstvo zahraničních věcí státní agentura Belta.

Lukašenko zavedl trestní odpovědnost za výzvy k uvalení sankcí

Zahraniční

Běloruská diplomacie si v neděli večer předvolala britského charge d'affaires a požadovala zevrubné vyšetření incidentu.

Běloruská diaspora v Londýně v neděli uspořádala protest na znamení solidarity s politickými vězni, kterých autoritářský režim Alexandra Lukašenka drží pod zámkem přes 920.

Reklama

Výběr článků

Načítám