Hlavní obsah

Moskva je bez proudu, v ulicích panuje chaos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Moskvané se ve středu probudili do absolutního chaosu. Velká část ruské metropole je bez elektrického proudu a vody. Od rána také nejezdí mnohé linky metra, tramvaje a trolejbusy. Ministr energetiky a průmyslu Viktor Christěnko oznámil, že výpadek zavinil požár a exploze v elektrostanici Čagino na jihu Moskvy. Úřady vyloučily, že by šlo o teroristický útok, na vině jsou prý nejspíš technické problémy.

Článek

Ústřední elektrárna zásobuje proudem prakticky celý Centrální federální okruh, včetně Moskvy. Výpadky proudu hlásila i Tulská oblast na jih od hlavního města.

Podle ministerstva pro mimořádné situace jsou od rána bez elektřiny jižní, jihozápadní a jihovýchodní části ruské metropole. Na několika místech přestala téct i teplá a studená voda.

Mnohde nefungují ani semafory a výtahy. Dopravní policie hlásí ochromenou dopravu po celé Moskvě. Na ulicích je mnoho lidí, kteří se pěšky snaží dostat tam, kam potřebují.

Do ulic byly poslány posily dopravní policii a úřady žádají občany, aby pokud možno necestovali po městě. Problémy jsou i s telefonním spojením, v různých místech města mají potíže i počítačové sítě.

Příčiny neobvyklé události se stále vyšetřují, sdělilo ministerstvo. Dodalo, že podle předběžných informací k havárii došlo kromě elektrostanice Čagino také na několika dalších moskevských elektrárnách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám