Hlavní obsah

Mladík z Prahy přežil v Tatrách pád z 300 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOŠICE

O velkém štěstí může mluvit 21letý mladík z Prahy, který se v neděli těsně po poledni zřítil při túře v Nízkých Tatrách asi 300 metrů do údolí. Zastavil se až na pokraji propasti, život mu zachránily hole a batoh, informoval mluvčí Letecké záchranné služby společnosti Air Transport Europe z Popradu Pavol Svetoň.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 22.9.2018 Den otevřených dveří v OZO Ostrava.

Článek

Mladík podle mluvčího naštěstí utrpěl jen lehčí zranění a byl vrtulníkem převezen do popradské nemocnice k ošetření. Uklouzl na stezce od Ďumbieru směrem na Chopok.

Záchranáře přivolal druhý z dvojice mužů, kteří se navzdory nepříznivým podmínkám pro horské túry vydali na hřebenový pochod ze Štefánikovy chaty přes Ďumbier na Chopok.

"Mladíci chtěli podniknout hřebenovou túru na sněžnicích, ovšem vzhledem ke zledovatělému povrchu sněhu se museli obrátit a právě tehdy došlo k neštěstí. Na takovém povrchu nelze kráčet na sněžnicích, snad jen s použitím stoupacích želez. Ty však mladí muži neměli," poznamenal Svetoň.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám