Hlavní obsah

Milionářova pomoc nakaženým ebolou: Poslal láhve svěcené vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární nigerijský duchovní a milionář TB Joshua poslal vládě Sierra Leone čtyři tisíce lahví „svěcené vody”, které mají zemi duchovně posílit při boji proti smrtelné nemoci. Informoval o tom na webu nigerijský deník Daily Post.

Foto: Luc Gnago, Reuters

Na ilustračním snímku lékařka měří teplotu cestujícím na letišti v Abidžanu v Pobřeží slonoviny v souvislosti s šířením nakažlivé eboly.

Článek

Zásilku do Sierra Leone v sobotu přepravil soukromý letoun pronajatý za 50 tisíc dolarů (zhruba milión korun). Dalších 50 tisíc dolarů věnoval duchovní na podporu rodinám obětí eboly.

Zakladatel církve Synagoga všech národů je v Nigérii označován za proroka, je mimořádně populární a má i vlastní televizní stanici. Magazín Forbes jej v roce 2011 uvedl na seznamu pěti nejbohatších nigerijských pastorů a jeho majetek odhadl na 10 až 15 miliónů dolarů (více než 300 miliónů korun). TB Joshua, který se také označuje za léčitele, ale věnuje každý rok milióny dolarů na charitu.

Nigérii podle něj v současné době víc než ebola ohrožuje domácí bezpečnostní situace. V zemi působí islamistická sekta Boko Haram, která unáší stovky žen a dětí. [celá zpráva]

Obyvatelé by podle něj měli být o hrozbě eboly, na kterou v zemi zemřeli dva lidé, informováni, úřady ale prý nebezpečí přehánějí. Prezident Goodluck Jonathan kvůli tomuto virovému onemocnění vyhlásil v Nigérii stav nouze. Duchovní také nesouhlasí s tím, že některé africké země uzavírají kvůli nákaze hranice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám