Hlavní obsah

Medvěd zlomil houbaři čtyři žebra

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Ve Vysokých Tatrách pod Štrbským Plesem napadl medvěd 64letého Vladimíra Kotríka, který byl právě na houbách. Muž může mluvit o štěstí, že z nerovného boje vyvázl jen se čtyřmi zlomenými žebry. "Když jsem se otočil stál za mnou medvěd už na zadních a okamžitě zaútočil," líčil situaci houbař.

Foto: Obec Horní Lideč

Dožínky v Horní Lidči

Článek

Pro televizi Markíza šokovaný muž uvedl:  "Stále vidím před sebou jeho zuby. Život mi zachránilo, že jsem se schoulil a nehýbal jsem se. Když mně medvěd na chvíli pustil, běžel jsem rychle pryč. Běžel jsem už několik maratónů, ale toto byl můj nejtěžší běh." Důchodce prohlásil, že na houby do lesa ho už nikdo nedostane a raději je bude kupovat.

Primář traumatologického oddělení nemocnice v Popradě Karol Fried potvrdil, že stav pacienta je po operaci stabilizovaný. "Medvěd ho pokousal do rukou, pazoury mu poranil hrudník a pronikl mu až do hrudní dutiny," dodal.

Letos se jedná už o druhý případ útoku medvěda ve Vysokých Tatrách. V červnu napadl medvěd sběrače plodů. Medvědi jsou na Slovensku i na polské straně Tater přemnoženi. Nemají dostatek potravy, proto se často objevují v blízkosti horských obcí.

Reklama

Související témata:

Související články

Slovenský lesník přežil útok medvěda

Lesník ve Štiavnickém pohoří měl štěstí, když ve čtvrtek přežil bez vážnějšího zranění útok medvěda. Ľubomír Jaďuď ani nestihl použít pušku, když ho medvěd...

Medvědice napadla dvě ženy

Medvědice v úterý napadla dvě lesní dělnice ve slovenském národním parku Nízké Tatry u Liptovského Hrádku. Obě ženy mohou mluvit o štěstí, protože utrpěly...

Výběr článků

Načítám