Hlavní obsah

Maďarsko přistoupilo k odvetě za omezení trhu práce v EU

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

Maďarská vláda ve středu schválila odvetná opatření vůči těm členským zemím Unie, jež neotevřou nováčkům svůj trh práce, informoval mluvčí vlády Zoltán Gál.

Foto: Anna Čelouchová

I čarodějnice se ráda šlechtí. Je to dáma jako každá jiná.

Článek

"Nevylučujeme zavedení podobných opatření i vůči nově přistupujícím státům, pokud to vyžádá situace na maďarském pracovním trhu," dodal Gál.

Maďarská vláda rozlišuje tři skupiny států. Do první patří Velká Británie a Irsko, které neomezí pohyb pracovních sil a jejich občané mohou pracovat v Maďarsku bez speciálního povolení. Ve druhé jsou Dánsko, Švédsko a Finsko, jež zavedou jisté úlevy, a tak ani jejich občané nebudou potřebovat v Maďarsku pracovní povolení.

"Také v tomto případě se však bude zvažovat situace na domácím trhu práce, kdyby byla ohrožena životní úroveň obyvatelstva nebo zaměstnanost v zemi," konstatoval Gál. Třetí skupinu tvoří státy EU, které po prvním květnu omezí vstup pracovní síly z nových států. Od jejich občanů se bude na práci v Maďarsku vyžadovat pracovní povolení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám