Hlavní obsah

Maďarsko i přes uzavření hranic hlásí rekordní přírůstek nakažených

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarsko od 1. září uzavřelo hranice pro cizince, ale i navzdory tomu země hlásí nový rekord v počtu infikovaných. V pondělí úřady oznámily, že za jeden den bylo pozitivně testovaných 576 lidí na covid-19 a jeden člověk zemřel.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Testování na koronavirus

Článek

V sobotu zaznamenali v Maďarsku 510 nových případů nákazy za den a tři lidé zemřeli. V neděli bylo v zemi 495 nových případů koronaviru. Od začátku pandemie tak bylo v Maďarsku pozitivně testovaných celkem 8963 lidí a celkem zemřelo 625 lidí.

Maďarsko sice uzavřelo své hranice pro cizince, aby zabránilo šíření koronaviru, ale v sobotu zavedlo výjimky pro podnikatele. Pokud důvěryhodně prokážou obchodní nebo ekonomické účely své cesty, mohou do země vstoupit.

Vykliďte pláže! Na Mallorce odhání kvůli koronaviru turisty od moře vrtulník

Koronavirus

Tito podnikatelé mohou vstoupit na území Maďarska bez předložení negativního testu na covid-19 a nemusí do povinné 14denní karantény.

Občané Maďarska musí po návratu ze zahraničí do domácí karantény, kterou mohou opustit až po dvou negativních testech na covid-19.

Reklama

Výběr článků

Načítám