Hlavní obsah

Letecké záběry ukázaly škody po bouři na Chalkidiki

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouře, která zasáhla ve středu řecký poloostrov Chalkidiki, po sobě zanechala sedm mrtvých včetně dvou Čechů a desítky zraněných. Silný vítr přitom vyvracel stromy a strhával i zábradlí z balkonů a části střech. Rozsah škod zachycují zveřejněné letecké záběry dronů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z dronu na bouří zničenou vesnici Nea Plagia v ŘeckuVideo: AP

 
Článek

Silný vítr, který v některých místech přesahoval i rychlost 100 kilometrů v hodině, převracel auta, vyvracel stromy a strhával zábradlí z balkonů i části střech.

Bouře zastihla oblíbenou turistickou destinaci nečekaně ve středu večer, podle některých svědků její nejhorší část trvala dvacet minut. Přitom si stihla vyžádat životy sedmi lidí včetně dvou Čechů, se kterými se převrátil karavan.

O život také přišel ruský turista se svým dvouletým synem, na které spadl strom, padající střecha usmrtila Rumunku a její osmileté dítě. Poslední obětí byl místní rybář, kterého ve čtvrtek vyplavilo moře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turisté v Řecku vyrazili po ničivých bouřích opět na plážeVideo: Reuters

V některých oblastech ještě během pátku lidé čekali na obnovení dodávek elektřiny. Vláda Kyriakose Mitsotakise, která se ujala úřadu tento týden, už přislíbila pomoc ve výši 500 tisíc eur (v přepočtu 12,7 milionu korun). Rozsah škod se však zatím nepodařilo vyčíslit.

Extrémní počasí takového rozsahu je v tomto období pro Řecko nezvyklé. Podobně silná bouře zasáhla zemi v roce 1983, tehdy si vyžádala devět životů. Meteorologové už varovali, že v následujících dnech mohou přijít další bouřky.

Reklama

Výběr článků

Načítám