Hlavní obsah

Kněz na Slovensku měl zneužívat dívku a pak ji hned poslat ke zpovědi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Policie na Slovensku obvinila ze sexuálního zneužívání nezletilé dívky kněze. Uvedla to televize Markíza, které se ozvala přímo oběť. Kněz měl dívku podle jejích slov zneužívat od jejích 13 let. Muž nadále působí jako kněz, k obvinění se odmítl vyjádřit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Dívka nám ukázala množství zpráv a erotických fotografií, které jí měl kněz posílat,“ uvedla televize. Spišská diecéze televizi potvrdila, že muž je stále knězem, ale působí v jiné farnosti.

Dívka řekla, že kněz chtěl také fotografie od ní. „Říkal mi, že když se setkáme, to je špatně, ale když si posíláme fotky, tak nikoli,“ uvedla dívka. Kněz se měl nakonec setkávat s dívkou na faře. „Tam jsme měli poprvé pohlavní styk. Bylo mi tehdy čtrnáct let,“ řekla dívka. „Pak mě poslal na zpověď a napsal mi formulku, kterou mám říct, že jsem se provinila proti šestému božímu přikázání,“ dodala. Šesté přikázání je Nesesmilníš.

Ve 12 letech jsem měla orální sex s katolickým knězem, tvrdí slovenská dívka

Evropa

Loni odhalila televize Markíza podobný případ, kdy měl mladý kněz orální sex s dvanáctiletou dívkou. Ten byl vzápětí přeložen, ale představitelé slovenské katolické církve případ neoznámili na policii.

Tehdy matka dívky řekla, že dcera chodila na církevní školu, kde se dostala do dětského sboru. „Neměla jsem kamarádky, protože jsem byla o něco vyspělejší, a tím pádem jsem i podvědomě hledala někoho dospělejšího. Všiml si mě jeden kaplan, který působil na naší škole,” vzpomínala dívka.

Bývalý papež Benedikt XVI. pochybil v případech zneužití, tvrdí po šetření advokáti

Evropa

„Začali jsme se scházet, nosil mi dárky, donesl mi CD mé oblíbené skupiny, pozval mě na palačinky, na kolotoče, chodili jsme společně do kina a procházeli se na hezkých místech. Pak jsme na jeho faře měli první orální sex,” řekla dívka.

Podle televize byl nakonec tento kněz z klerického stavu odvolán.

Reklama

Výběr článků

Načítám