Hlavní obsah

Ve 12 letech jsem měla orální sex s katolickým knězem, tvrdí slovenská dívka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Mladá dívka se svěřila televizi Markíza, že když jí bylo dvanáct, měla orální sex s mladým knězem. Ten byl vzápětí přeložen, ale představitelé slovenské katolické církve případ neoznámili na policii.

Foto: TV Markíza

Kněz, který měl přimět dívku k orálnímu sexu.

Článek

Matka dívky řekla, že dcera chodila na církevní školu, kde se dostala do dětského sboru. „Neměla jsem kamarádky, protože jsem byla o něco vyspělejší, a tím pádem jsem i podvědomě hledala někoho dospělejšího. Všiml si mě jeden kaplan, který působil na naší škole,” vzpomínala dívka. Kněz si s ní začal psát o filmech a muzice.

Rodiče dívky jednou zkontrolovali její mobil a našli komunikaci s dotyčným knězem. „Zval ji do kina, aby přišla za ním na film a podobně,” uvedla matka. Rodiče šli za děkanem, který to oznámil biskupovi. „On sám uznal, že ty zprávy směřovaly k tomu, aby ji lákal na setkání ve dvou,” dodala matka.

Zdrcující závěry vyšetřující komise: ve francouzské církvi za 70 let zneužili 216 tisíc dětí

Evropa

Církevní vedení rozhodlo, že kněz bude přeložen, ale až do přeložení celé dva měsíce působil ještě na stejné faře. „Navrhl mi tykání, protože už nebyl mým učitelem, a začali jsme se scházet. Nosil mi dárky, donesl mi CD mé oblíbené skupiny, pozval mě na palačinky, na kolotoče, chodili jsme společně do kina a procházeli se na hezkých místech,” řekla.

„Řekl mi, že pokud bych ho začala líbat, tak neodolá. Napsal mi, že masturbuje a myslí na mě,” popsala dívka. Přiznala, že nevěděla, o co se jedná, a našla si to na internetu. „Tam jsem si také našla, co je to orální sex. Pak jsme na jeho faře měli první orální sex. Půl hodiny nato začal mít velké výčitky a řekl, že musíme společně na zpověď,” uvedla.

Biskup vystoupil z církve. Zahořel k rozvedené autorce erotických románů

Koktejl

Když kněze přeložili, přestal dívce psát a nestýkali se. „Zamiloval jsem se, a člověk pak už selže. Nevnímal jsem věkový rozdíl,” uvedl kněz. Podle televize byl nakonec z klerického stavu odvolán.

Mluvčí Konference biskupů Slovenska Martin Kramara tvrdí, že policii to neoznámili, protože, pokud si to oběť vysloveně nepřeje, tuto povinnost nemají. Policie nakonec případ začala řešit na podnět dívky, která začala mít vážné psychické problémy.

Reklama

Výběr článků

Načítám