Hlavní obsah

Kauza Íránce shozeného pod metro: Německá policie má podezřelého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá policie v pátek zadržela muže, kterého podezřívá z toho, že je zapletený do případu Íránce, kterého útočníci v noci na středu v Berlíně strčili pod metro. Na Twitteru to oznámila berlínská prokuratura. Íránec těžkým zraněním podlehl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Prokuratura uvedla, že muž byl dopaden v braniborském Eberswalde, které leží zhruba 50 kilometrů severovýchodně od Berlína. „Další informace zítra,” dodala prokuratura.

Případ v zemi vyvolal velkou pozornost, protože je to již několikátý incident, kdy útočníci oběť srazili pod metro či vlak. V roce 2016 strčil v Berlíně pod metro psychicky nemocný člověk dvacetiletou ženu, která zemřela. Letos v červenci pak útočník srazil pod přijíždějící rychlovlak ICE na nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem osmiletého chlapce, který rovněž nepřežil. Také tento útočník pocházející z Etiopie skončil na psychiatrii.

Útočníci v Berlíně strčili pod metro Íránce, po srážce zemřel

Evropa

Íránec, který v noci na středu zahynul, se krátce předtím na berlínské stanici Kottbusser Tor dostal do sporu s lidmi, kteří se pokoušeli okrást jeho známého vozíčkáře.

Zmíněná stanice v Berlíně platí za oblíbené místo mezi narkomany a na tuto komunitu se při vyšetřování kriminalisté očividně zaměřili. Prokuratura v pátek totiž oznámila, že případ má drogové pozadí. Oběť navíc podle DPA policie znala kvůli drogovým deliktům.

Deník Berliner Zeitung napsal, že zmíněný vozíčkář měl u sebe legálně léky proti bolesti na předpis, které se na místě mezi narkomany prodávají a které se mu skupinka násilníků zřejmě snažila ukrást.

Reklama

Výběr článků

Načítám