Hlavní obsah

Karo: děti prostituti se na hranicích ČR a SRN stále prodávají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Dětská prostituce na česko-německých hranicích nezmizela. Jen se z ulic přesunula do soukromí. Uvedla to ve středu německá nezisková organizace Karo. Podle její ředitelky Cathrin Schauerové není stále turistika založená na zneužívání nezletilců a mladistvých k placeným sexuálním hrátkám pod kontrolou.

Foto: Jana Matějíková

polyfunkční dům

Článek

Karo uvádí, že se sice oba státy snaží problém řešit, ale s mizivým výsledkem. Rozsáhlé policejní razie totiž prostituci, k níž jsou využívány děti, nepotlačí. Naopak. Pasáci se přesunou i s oběťmi z ulic do soukromých bytů. K jejich klientům přitom patří zejména obyvatelé Saska a Bavorska.

"Hodně mužů pohlíží na příhraniční regióny jako oblasti bez zákonů," uvádí Schauerová. Podle ní se zde nedodržují základní pravidla bezpečného sexu - mj. používání kondomů.

Doplňuje, že tu existuje i prostor pro nejrůznější úchylky. Organizace zaznamenala například zvýšenou poptávku po sexu s těhotnými ženami.

Karo na problematiku možného zneužívání dětí pro sexuální služby v česko-německém pohraničí upozornila už před lety. Loni svou zprávu zveřejnila ve spolupráci s Dětským fondem OSN (Unicef).

České i sasské úřady tvrzení opakovaně zpochybnily.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám