Hlavní obsah

Kameraman BBC zastřelen při práci v Rijádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIJÁD

Zatím neznámí muži zastřelili v neděli v saúdskoarabské metropoli Rijádu při práci kameramana britské rozhlasové a televizní stanice BBC. Střelba zranila také jeho kolegu, rovněž novináře. Oba muži z vozidla řízeného saúdským řidičem právě natáčeli pro reportáž dům hledaného člena teroristické sítě al-Kajdá, když na ně útočníci spustili palbu.

Foto: Lucie Mrvková

Státní hrad Nové Hrady v jižních Čechách.

Článek

K útoku došlo v jižní části města ve čtvrti As-Suvajdí, která byla v minulosti častým dějištěm střetnutí mezi bezpečnostními jednotkami a islámskými extremisty.   

Velitel městské policie oznámil BBC, že na dva Brity se střílelo kolem 17:40 místního času. Mluvčí britského ministerstva zahraničí uvedl: "Saudští představitelé potvrdili, že jeden Brit byl zabit a další zraněn při útoku v Rijádu."

Ministerstvo současně doporučilo odložit všechny cesty do Saudské Arábie s výjimkou těch skutečně nezbytných. Oficiální představitelé země očekávají, že teroristé, kteří zabili minulý víkend 22 lidí v Chúbáru, plánují další útoky.

Sobotní hon na tři unikající teroristy skončil neúspěchem. Po přestřelce v Džiddě se jim podařilo uniknout. [celý článek]

Reklama

Výběr článků

Načítám