Hlavní obsah

Kamera zachytila, jak se při zemětřesení v Pákistánu zřítila část domu na lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drastické záběry zachytila kamera v Pákistánu při úterním zemětřesení. Na videu je vidět, jak se dům zřítí přímo potom, co z něj vyběhnou lidé. Podle posledních informací zahynulo při zemětřesení nejméně 37 osob.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila, jak se při zemětřesení v Pákistánu zřítila část domu na lidi (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

Záběry z průmyslové kamery ukazují, jak zemětřesení v úterý zasáhlo severní Pákistán. Na videu jsou zachyceny padající budovy, praskající silnice, ztrácející se auta. Na jednom záběru je vidět, jak lidé utíkají z budovy, která se přímo za nimi zřítí. Jeden z nich vyvázl doslova o vlásek, trosky budovy pravděpodobně zasáhly, ale i tak se zvedl a utíkal dál.

Při zemětřesení zahynulo nejméně 37 lidí. Podle agentury Reuters to vyplývá z nové bilance, kterou ve středu zveřejnily místní úřady. Podle nich jsou mezi mrtvými muži, ženy i děti. Předchozí bilance zmiňovala 22 obětí. Zranění utrpělo přes 700 lidí.

Nejpostiženější je Mirpur v Kašmíru

Pákistánské úřady stanovily sílu zemětřesení na 5,8 stupně, americká geologická služba USGS po zpřesnění naměřila 5,6 stupně. Mnoho lidí strávilo noc na středu pod širým nebem v obavách z následných otřesů.

„Situace se pomalu vrací k normálu, lidé už méně panikaří, i když v noci byl jeden následný otřes hodně citelný,” prohlásil představitel policie Sardar Gulfaráz Chán.

Největší škody utrpělo město Mirpur a okolí v hornaté pákistánské části Kašmíru, kde otřesy poškodily domy, obchody, silnice i mosty. Většina obětí zemřela ve vesnicích pod ruinami starých obydlí, které otřesy půdy nevydržely. Jednoho mrtvého hlásí také město Džihlam v provincii Paňdžáb.

V okrese Mirpur se dnes shromáždilo na 200 lidí na pohřbu jedenapůlročního dítěte, které zemětřesení připravilo o život. Krátce předtím na stejném místě jiná rodina pohřbila malou dívku, na niž spadla zeď domu.

Se záchrannými pracemi pomáhala v noci na středu v zasažených lokalitách také armáda. V oblasti už začalo přidělování stanů, jídla a dalších základních potřeb, k některým lidem zasažených katastrofou se ale pomoc stále nedostala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám