Hlavní obsah

Kaczyňski: Kreml si koupil část západních elit

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkorumpovanost části establishmentu představuje jednu z překážek bránících tvrdšímu přístupu Západu vůči Rusku. Týdeníku W Sieci to řekl Jaroslaw Kaczyňski (73), místopředseda vlády pro bezpečnost a předseda vládní strany Právo a spravedlnost (PiS).

Foto: Alain Robert/Sipa

Jaroslaw Kaczyňski

Článek

„Je však třeba jasně říci, že část západních politických elit je zkorumpovaná. Rusové disponují obrovským množstvím státních a polostátních prostředků, resp. prostředků pocházejících od oligarchů, které mohou za tímto účelem utratit. Za stovky miliard se dá koupit hodně a také se dá podplatit hodně lidí,“ upozornil nejvlivnější muž polské politiky.

Rusové střílejí civilisty pro zábavu a uspokojení, popisuje Rus bojující za Ukrajinu

Válka na Ukrajině

Řekl také, že pokud v Rusku nedojde k zásadní změně, k nějakému politickému zemětřesení, bude imperiální politika této země pokračovat. I kdyby v důsledku neúspěšné války došlo ke změně, nelze očekávat trvalý obrat k demokracii. V nejlepším případě nastane smutné období vedoucí k možnosti dalších záborů Ruskem.

Reklama

Výběr článků

Načítám