Hlavní obsah

Kábulem otřásl hlasitý výbuch. Tálibán se k němu přiznal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Centrem afghánského hlavního města Kábulu otřásla v neděli silná exploze. Jak s odvoláním na místní činitele uvedla agentura Reuters, šlo o čin sebevražedného útočníka, který najel s vozidlem plným výbušnin do konvoje zahraničních vojáků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Místo bombového útoku v KábuluVideo: Reuters

 
Článek

Útok si údajně vyžádal oběti, ale podrobnosti o nich zatím nejsou k dispozici. K činu se přihlásilo radikální hnutí Tálibán.

Odehrál se během rušných dopoledních hodin. Televizní záběry ukázaly obrněné vozidlo převrácené na bok a obklopené afghánskými bezpečnostními silami.

„Šlo o sebevražedný pumový útok proti konvoji zahraničních sil v hustě zalidněné části města, který si vyžádal oběti,” řekl Nadžíb Daniš z afghánského ministerstva vnitra. Neupřesnil ale, zda se jedná o mrtvé nebo zraněné, ani to, zda jde o cizince nebo Afghánce.

Útok se stal v době vyhroceného napětí po útoku Talibanu na město Kunduz, metropoli stejnojmenné provincie, které koncem září krátce padlo do rukou ozbrojenců. Kábul byl letos v srpnu dějištěm série pumových útoků, ale od té doby v hlavním městě panoval relativní klid.

Reklama

Výběr článků

Načítám