Hlavní obsah

Jesica Santillanová má krvácení do mozku

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DURHAM

Podruhé operovaná dívka Jesica Santillanová, jíž lékaři 7. února při prvním zákroku omylem do těla vložili plíce a srdce s jinou krevní skupinou, upadla dnes v podvečer našeho času v důsledku krvácení do mozku do kómatu. Oznámilo to Dukeovo univerzitní centrum, kde se Jesica oběma operacím podrobila.

Foto: Tereza Bednaříková

Zaplněný klub Fabric na Pecha Kucha night vol.2

Článek

Včera odpoledne se stal malý zázrak v podobě nálezu orgánů vhodných k transplantaci. Dívka posléze strávila na operačním sále více jak 5 hodin. Lékaři jí během této doby vyňali omylem vložené srdce a plíce a na jejich místo vložili ty od neznámého dárce se správnou krevní skupinou.

Hranice smrti se přiblížila

Stav pacientky po operaci označila nemocnice za stabilizovaný. Zhruba po 18 hodinách po převozu Jesiky na jednotku intenzivní péče ale došlo ke komplikacím. Přístroje u dívky zaznamenaly krvácení do mozku. Hranice smrti se nebezpečně přiblížila, přitom ještě včera po operaci jí lékaři dávali poloviční šanci na přežití.

Modlete se, prosí matka

"Neodepisujte ještě moji dceru, má velmi silnou vůli a chce žít. Modlete se prosím za ní," říká všem lidem, kteří rodině vyjadřují soustrast, matka dívky Magdalena Santillanová. Náhlá komplikace, kterou podle doktorů zavinilo dlouhodobé připojení těla na dýchací a podpůrné přístroje, se v tomto rozsahu dlouhodobě neslučuje se životem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám