Hlavní obsah

Japonský úředník vyvolal chaos zprávou o odpálení severokorejské rakety

Novinky, Klára Fischleinová

Stejný chaos jako v polovině týdne po zprávě na Twitteru, že Severní Korea odpálila v rámci očekávaného balistického testu svoji raketu, vznikl také v sobotu. Tentokrát kvůli špatně odeslanému e-mailu.

Foto: Reuters

Japonci spoléhají na ochranu protiraketových střel Patriot.

Článek

Jen několik minut platila zpráva o tom, že KLDR odpálila obávanou raketu Musudan. Toto oznámení chybně odeslal e-mailem úředník japonského ministerstva zahraničí. Přestože bylo vše za několik minut uvedeno na pravou míru, zmatek zdržel mimo jiné letadlo Ósace, které už bylo na ranveji připraveno k odletu.

Japonec omylem odeslal předpřipravený e-mail místo toho, který se týkal zemětřesení a jím způsobených škod. Obdobně vyplašili desetitisíce lidí funkcionáři v Jokohamě, kteří v půlce tohoto týdne na sociální síť Twitter uveřejnili „aktualitu“ se strohým oznámením, že Severní Korea odpálila raketu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tokio se na korejský balistický test připravilo protiraketovými střelamiVideo: Reuters

Severokorejci se chystají vyzkoušet raketu středního doletu Musudan. Japonské Tokio se před touto hrozbou důsledně zabezpečuje protiraketovými střelami Patriot, které jsou v permanentně v pozoru pro případ, že by Severní Korea svůj plán opravdu uskutečnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám