Hlavní obsah

Japonský miliardář hledá společníky na cestu do kosmu

Právo, mcm
Aktualizováno

Excentrický módní magnát Jusaku Maezawa (45) nabídl ve středu osmi zájemcům z celého světa měsíční výlet k Měsíci a zpátky. Vesmírná cesta by se měla podle webu nbcnews.com uskutečnit v roce 2023 v raketě společnosti SpaceX, která patří Elonu Muskovi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonský magnát hledá posádku pro cestu na MěsícVideo: Reuters

 
Článek

„Zvu vás, abyste se při této cestě ke mně připojili. (Zvu) osm z vás z celého světa. Koupil jsem všechna sedadla, takže to bude soukromá cesta,“ oznámil japonský miliardář na Twitteru.

Ve videu zveřejněném na YouTube pak vyzval, aby se hlásili lidé „nejrůznějšího původu a zázemí“. Zároveň slíbil, že těm, kdo budou vybráni, uhradí náklady na cestu.

Americký astrofotograf pořídil záběry, jak ISS s pracujícími astronauty proletěla před Měsícem

Věda a školy

Zájemci se mají registrovat na jeho webu do 14. března. Prvotní probírka má proběhnout do 21. března. Závěrečné pohovory a lékařské prohlídky jsou podle Maezawova webu plánovány na konec května.

Původně chtěl Maezawa pozvat na lunární výlet jen pár umělců. Ve středu ale oznámil, že „chce oslovit širší a rozmanitější publikum“. Kritéria pro výběr zájemců však zůstávají nejasná. Podnikatel ve svém videu jen sdělil, že žadatelé budou posuzováni podle své schopnosti kreativně „překračovat hranice“ a podle své ochoty pomáhat s tím i dalším členům posádky.

Očkovaný miliardář Sehnal odjel do zahraničí. Letňany chtějí jeho rezignaci

Domácí

Už loni vyjádřil miliardář naději, že pro svůj výlet k luně nalezne romantického partnera. Pak ale u něj tato myšlenka vyvolala „smíšené pocity“, a proto od ní upustil. Než se tak stalo, přihlásilo se 27 tisíc zájemkyň.

Reklama

Výběr článků

Načítám