Hlavní obsah

Jacksonovi hrozí nová žaloba za sexuální zneuživání

Právo, CNN, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA MARIA

Hvězdě popu Michaelovi Jacksonovi (46) hrozí, že proti němu vznese nové obvinění nezletilec, kterého zpěvák údajně sexuálně zneužil v roce 1993. O víkendu tím pohrozila obžaloba v probíhajícím procesu.

Článek

V pondělí měl soudce Rodney Melville v kalifornské Santa Marii rozhodnout, zda vyhoví obžalobě a připustí i výpověď údajné dřívější oběti, ale do uzávěrky tohoto vydání nebyl výsledek znám.

Skutečností je, že v roce 1993 nebyl Jackson ze zneužití nijak usvědčen - soud se totiž nekonal, protože zpěvák se mimosoudně vyrovnal s rodinou chlapce 20 milióny dolarů (466 mil. Kč), a ta stáhla žalobu.

Vznikl tím ovšem všeobecný dojem, že neměl čisté svědomí. I když by výpověď údajné dřívější oběti nebyla přímým důkazem v projednávaném případě, mohla by přesto na porotu zapůsobit.

Stejně jako otisky prstů mladšího bratra nové oběti na pornografických časopisech, které v pátek prezentovala obžaloba. Podle ní měl Jackson chlapcům, které s matkou hostil na svém ranči Neverland, ukazovat takové materiály s cílem naladit staršího z nich k sexuálnímu kontaktu. [celá zpráva]

Jackson soudní řízení psychicky velmi špatně snáší. "Jsem naprosto nevinen... Jsem bojovník, ale trpím. Víte, jsem stále jen člověk. Proto mě to moc, moc, moc bolí. Hodně se modlím," řekl v rozhovoru pro americká média. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Svědek: Jackson bratra osahával ve spánku

Popíjení alkoholu, masturbace a sexuální nátlak - tak popsal v pondělí před soudem v americkém městě Santa Maria chvíle na ranči Neverland, který patří...

Výběr článků

Načítám