Hlavní obsah

Izrael útočil v Sýrii, bombardoval vojenský objekt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Izrael v neděli bombardoval vojenský objekt ve městě Misjáf v provincii Hamá na západě Sýrie. Nálety způsobily pouze hmotné škody a nikdo nebyl zraněn. S odkazem na syrskou státní televizi a nejmenovaného analytika o tom informovala agentura Reuters.

Foto: Ronen Zvulun, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Televize neupřesnila, co bylo cílem náletu. Podle nejmenovaného analytika se ale u města nachází vojenské výzkumné zařízení pro vývoj chemických zbraní.

Minulý týden syrská státní média informovala o izraelských střelách, které zasáhly pozice syrské armády u letiště na okraji Aleppa. Podle opozičních zdrojů tehdy přišlo o život několik příslušníků íránských Revolučních gard.

Podle vojenských zpravodajských zdrojů se v Sýrii vedle Asadových vojenských základen nacházejí i íránské základny. Teherán stejně jako Moskva stojí ve válce na straně Damašku.

Izrael, který má bezpečnostní obavy z rostoucího vlivu Íránu v Sýrii, v uplynulých měsících znásobil útoky na údajné íránské cíle ve válkou zmítané zemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám