Hlavní obsah

Francie: voják hrozící výbuchem skladu munice se vzdal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Voják (46) hrozící výbuchem muničního skladu ve Francii se v pondělí ráno vzdal. Muž se v domě s 64 tunami trhavin zavřel v pátek. Chtěl zůstat u armády, od níž měl být 17. prosince kvůli věku propuštěn.

Foto: Jana Vančatová

Jilemnický zámek, dnes sídlo Muzea Krkonoš, opět září jako v dobách Jana Harracha

Článek

Rotmistr Régis Le Tohic si pro svůj záměr vybral sklad v Connantray-Vaurefroy, kde vojáci ukládají protitankové miny. Vyhrožoval, že vše nechá vybuchnout, pokud ztratí za několik dní místo. Muž měl odejít z armády po dovršení 47 let. Jeho "osudné" narozeniny přitom připadají na 17. prosince.

Po intenzivním vyjednávání z noci na pondělí se Le Tohic v půl šesté ráno bez dalších podmínek vzdal. O dalších motivech svého činu zatím s vyšetřovateli bezdětný a rozvedený muž nemluvil. Podle jeho přátel ale těžce snášel myšlenku, že bude najednou zcela sám. Zaměstnání se totiž pro něj stalo vším. Armádě pomáhali v jednání s nešťastným mužem také jeho bratr a dvě sestry.

Evakuace okolí

Policie v neděli evakuovala kvůli reálnému nebezpečí asi 400 obyvatel okolních vesnic Connantray-Vaurefroy, Lenharrée a Normée. Většina z nich strávila noc na dnešek u svých známých nebo příbuzných. Několik lidí bylo ubytováno v tělocvičně. Policie také odklonila dopravu v okruhu šest až 15 kilometrů okolo skladiště.

Reklama

Související témata:

Související články

Voják hrozí ve Francii výbuchem

Tři francouzské vesnice byly evakuovány kvůli vojákovi, který hrozí, že vyhodí do povětří sklad se zbraněmi, kam se uzavřel. 47letý muž se na místě vyskytuje...

Výběr článků

Načítám