Hlavní obsah

Floydův bratr odmítl násilí. Tohle mu život nevrátí, vzkázal

Právo, doh

Uklidnit situaci přímo v Minneapolisu se pokoušel bratr George Floyda, jehož smrt masové nepokoje vyvolala. „Neděláte vůbec nic. Protože toto mi bratra nevrátí,“ obrátil se k davům Terrence Floyd.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Terrence Floyd u provizorního pomníku svého zabitého bratra George v MinneapolisuVideo: Reuters

 
Článek

„Na chvíli můžete mít dobrý pocit, jako když se opijete, ale až to opadne, budete se divit, co jste prováděli,“ řekl. Protestující vyzval, aby se snažili vše řešit mírovou cestou, protože násilnosti ke kýžené změně nepovedou. „Jsme mírumilovná a bohabojná rodina,“ citovala jej stanice ABC News.

Kdo je policista, který odstartoval nepokoje v USA

Amerika

„Udělejme to jinak. Přestaňme si myslet, že na našich hlasech nezáleží, a přijďte volit. Nejen v prezidentských volbách, ale i v primárkách, volte při všech příležitostech,“ apeloval.

Také Courtney Rossová, přítelkyně George Floyda, protestující vyzvala, aby demonstrovali pokojně: „Kdyby se vzbudil a viděl Minneapolis v plamenech, zničilo by ho to,“ řekla.

Ohně a slzný plyn. Protesty po smrti Floyda se přenesly i do Paříže

Zahraniční

Bývalý boxerský šampion Floyd Mayweather se nabídl, že náklady spojené s pohřbem George Floyda uhradí. Rodina nabídku přijala, řekl webu Hollywood Unlocked.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám