Hlavní obsah

Exprezident Clinton nastoupil do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Bývalý americký prezident Bill Clinton (58) nastoupil ve čtvrtek do nemocnice v New Yorku, kde se má podrobit operaci srdce. Lékaři mu mají při zákroku odstranit drenáže a zjizvenou tkáň z levé části hrudi.

Foto: avc.mendelu.cz

Camel, autoři exponátu: J. Tauber, J. Svoboda

Článek

Clinton nastoupil do univerzitní nemocnice kolem páté hodiny ranní. Byl údajně v dobré náladě a nešetřil optimismem. Bezpečnostní agenti kvůli jeho přesunu uzavřeli na několik minut přístupové cesty k budově.

Exprezident by se měl zákroku podrobit v nejbližších hodinách. Doktoři jej označili za "nenáročný", podle nich je riziko případných komplikací minimální. Operace známá jako dekortikace bude provedena v celkové anestézii.

"Musím děkovat za každý den, kdy vyjde slunce. Není to ale nebezpečný zákrok, i když stát se může cokoli," shrnul svůj postoj k nové hospitalizaci Clinton.

Do New Yorku se přesunul z Floridy. Jako čestný host se tam ve středu zúčastnil golfového turnaje, jehož výtěžek bude věnován obětem přírodní katastrofy v jihovýchodní Asii. Do pomoci obětem se aktivně zapojil po boku dalšího bývalého prezidenta George Bushe.

Clinton se podrobil operaci srdce vloni v říjnu. Doktoři mu vložili do těla bypass. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Clinton brzy podstoupí operaci srdce

Exprezident Spojených států Bill Clinton (58) byl v pátek hospitalizován v nemocnici v New Yorku. Stěžoval si na únavu a bolest na hrudi. Podle CNN se brzy...

Bill Clinton již vstal z lůžka

Bývalý americký prezident Bill Clinton, který se v úterý podrobil operaci srdce, se již prochází po chodbě u svého nemocničního pokoje. Lékaři Clintonovi...

Výběr článků

Načítám