Hlavní obsah

Dokonalá fraška: slovenští ministři chtějí protestovat proti vládě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To tu ještě nebylo. Slovenští ministři školství a financí vyjádřili odhodlání postavit se do čela protivládního protestu za zvýšení platů učitelů. Ministr školství Branislav Gröhling (Svoboda a Solidarita SaS) obvinil šéfa státní kasy Igora Matoviče (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti OLaNO), že nechce uvolnit finance na zvyšování platů učitelů.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Igor Matovič

Článek

Na otázku novinářů, co udělá, když budou učitelé protestovat, ministr školství řekl: „Půjdu asi vpředu s nimi a vyrazíme na ministerstvo financí.“

Matovič ho vzápětí obvinil, že na vládě nepředložil žádný návrh na zvýšení platů učitelů. „On řekl, že asi půjde do protestu, a já říkám, že určitě půjdu do protestu se školskými odboráři a navrhnu jim, abychom se vydali před ministerstvo školství,“ uvedl Matovič.

Třídy pro ukrajinské děti? V Košicích je mají

Evropa

Ministr financí tvrdí, že koaličnímu partnerovi už měsíce navrhuje zdroje na vyšší platy učitelů a že SaS to odmítá. „Mají čarovnou formulku, že zvyšování daní je pro ně červená čára,“ pravil.

Učitelé avizovali protest na neděli. Požadují desetiprocentní zvýšení platů pro všechny zaměstnance ve školství.

Reklama

Výběr článků

Načítám