Hlavní obsah

Bývalý člen ostrahy Bílého domu zatčen za špionáž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Bývalý příslušník elitní jednotky americké námořní pěchoty, která střežila Bílý dům ve Washingtonu, byl zadržen za předávání tajných informací filipínské opozici. Oznámila to v noci na čtvrtek americká média, podle nichž však zadržený nedělal špionáž proti americkému prezidentovi.

Článek

Zadržený Leandro Aragoncillo počítačových databank Bílého domu vykrádal přísně utajované informace o filipínských záležitostech a předával je filipínské opozici, s níž sympatizoval.

Aragoncillo, který je filipínského původu, byl nejen členem přísně prověřené ochranné jednotky, ale později přešel do FBI a pracoval i pro viceprezidenty Dicka Cheneyho a Ala Gorea. Měl prověření pro práci s přísně tajnými materiály a tím i přístup do nejtajnějších fondů.

Aragoncillo byl zatčen již v září, ale teprve nyní bylo oznámeno, že byl členem ostrahy prezidenta USA. Spolu s ním byl na předměstí New Yorku zadržen také Michael Ray Aquino, bývalý čelný představitel filipínské rozvědky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám