Hlavní obsah

Bývalá manželka pedofila Dutrouxe se sešla s otcem jedné z obětí

– Brusel • Aktualizováno

Podmínečně propuštěná exmanželka belgického pedofila Marka Dutrouxe Michelle Martinová se v pátek sešla s Jeanem-Denisem Lejeunem, otcem jedné z Dutrouxových obětí. Podle sobotních zpráv belgických médií byl setkání přítomen i bratr mrtvé dívky.

Foto: Profimedia.cz

Michelle Martinová, která byla manželkou pedofila Dutrouxe, na snímku z roku 2004.

Článek

Schůzka se uskutečnila na utajeném místě v rámci meditačního sezení. Obsah rozhovoru není znám, obě strany se podle všeho dohodly, že o něm pomlčí. Lejeune nicméně agentuře Belga řekl, že se vše odehrálo v "poklidné atmosféře".

"Bylo to emocionální setkání. Vše se událo poklidně," prohlásil. Podle DPA o setkání, které nakonec trvalo tři a půl hodiny, požádala Martinová.

Rozhovor zhruba hodinu přes telefon údajně odposlouchával jistý novinář. Obě strany na něj chtějí v pondělí podat žalobu. Odposlech se mu podařil, protože jeden z přítomných prostředníků před setkáním neukončil hovor.

Martinovou soud v srpnu po 16 letech za mřížemi podmínečně propustil. Žena nyní žije v klášteře v obci Malonne. Dutroux dostal v roce 2004 doživotní trest vězení za únos, věznění a sexuální zneužívání šesti dívek, z nichž čtyři jeho trýznění v letech 1995 a 1996 nepřežily. Martinová činy svého manžela kryla a zároveň se na nich podílela. Soud ji potrestal třicetiletým trestem vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám