Hlavní obsah

Bush nás ochrání před teroristy, míní většina Američanů

Novinky, CNN, ČTK, USA Today

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Nedávné teroristické útoky Američany prý tolik neděsí. Osmdesát procent z nich je přesvědčeno, že je vláda prezidenta George Bushe ochrání před terorismem. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění, který vypracoval renomovaný Gallupovův ústav pro televizi CNN a deník USA Today.

Foto: Martina Žáčková

Zlínský lyžařský svah je unikátní svou polohou uprostřed krajského města.

Článek

Z uvedených 80 procent dokonce 35 procent uvedlo, že mají v Bushe v tomto směru "velmi velkou" důvěru. Na 66 procent dotázaných si myslí, že prezident Bush plní svou funkci dobře.

Vítězství proti terorismu v nedohlednu

Nicméně útoky v Saúdské Arábii a Maroku, k nimž došlo minulý týden pravděpodobně pod taktovkou teroristické organizace al-Kajdá, se na sebevědomí Američanů přece jen podepsaly [celá zpráva] .

průzkumu vyplývá, že pouze 54 procent Američanů (oproti dřívějším 65 procentům) míní, že USA a spojenci vyhrávají válku s terorismem. Na 32 procent si myslí, že nevyhrává ani jedna strana. Vzápětí po ukončení irácké války ale dvě třetiny Američanů mínily, že vyhrávají USA.

Průzkumu se zúčastnilo 1014 Američanů.

Reklama

Související články

V Saúdské Arábii objeveno doupě teroristů

Výbušniny, ruční granáty, střelivo a samopaly objevila saúdská policie poté, co zaútočila na úkryt muslimských radikálů, který v oficiálním prohlášení označila...

Výběr článků

Načítám