Hlavní obsah

Brit zahynul, když se snažil vyprostit svého psa z nory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragédií skončil pokus šestatřicetiletého farmáře Gary Daviese zachránit svého ovčáckého psa v noře. Davies se ho pokusil vykopat, ovšem spadla na něj zemina a pohřbila ho zaživa. Farmáře se povedlo vyprostit a převézt do nemocnice, kde ovšem o pět dní později svým zraněním podlehl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

To, že lovecký či ovčácký pes uvízne v noře, se stává poměrně často. Zřídkakdy však tyto případy skončí tragicky jako ten, který se odehrál v centrálním Walesu 11. ledna. V pátek tragický skon Garyho Daviese projednával v předběžném slyšení soud.

Farmář z velšského Rhayaderu venčil svého psa jménem Llecau. Zvíře se však kamsi zaběhlo, a teprve po nějaké chvíli ho Davies objevil v noře v poli. Muž se zvíře pokusil vykopat, v tu chvíli se však propadla zemina a farmáře zasypala.

Hluchého kokršpaněla vykopali z králičí nory dobrovolníci

Koktejl

„Během kopání na něj spadla zemina a pohřbila ho,“ uvedla koronerka Emma Mathisová během soudního jednání. Muž podle předběžných výsledků pitvy utrpěl rozsáhlá poranění mozku. Po nehodě se ho sice podařilo převézt do nemocnice, ale tam svým zraněním o pět dní později podlehl.

Rodina odmítla tragédii komentovat, o osudu farmářova psa není nic známo. Soudní slyšení, neboli inquest, který se v anglosaských zemích koná vždy, aby bylo vyloučeno případné cizí zavinění, bude pokračovat dalším vyšetřováním neštěstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám