Hlavní obsah

Hluchého kokršpaněla vykopali z králičí nory dobrovolníci

Novinky, Tomáš Anders Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fenka jménem Dizzy má za sebou těžkých třicet hodin. Zaběhla se totiž svému majiteli a skončila zaseklá v králičí noře. Postarší hluchou fenku kokršpaněla se nakonec podařilo zachránit díky úsilí mnoha dobrovolníků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po 30 hodinách hluchou fenu Dizzy zachrániliVideo: AP

 
Článek

Čtyřiapadesátiletý Duncan Flowers z britského Burlish Topu ve Worcestershiru vzal minulou neděli psa na procházku. „Byli jsme na cestě domů, když se Dizzy rozběhla do křoví a zmizela,“ uvedl Flowers. Celé odpoledne fenku hledal a večer se neubránil dojetí. Jeho prosbu o pomoc s hledáním, kterou dal na sociální sítě, totiž vyslyšelo hned sedmdesát lidí, kteří na místo dorazili vybaveni baterkami a plni odhodlání hluchou fenu najít.

Společně pak skupina pročesávala les až do pozdní noci. Bohužel bezúspěšně. Ráno zoufalý Flowers vyrazil znovu na místo, kde se fena ztratila. Objevil králičí noru a došlo mu, kde by mohla Dizzy být.

Poprosil tedy svého přítele, který vlastní bagr, zda by mohl přijet a noru rozrýt. S další skupinou dobrovolníků pak opatrně odstraňovali nánosy země. „Začali jsme kopat. Ani jsme nevěděli jistě, že tam je, ale já měl prostě takové tušení,“ uvedl Flowers.

Statečný bezdomovec zachránil zvířata z hořícího útulku

Koktejl

„O dvě a půl hodiny později jsme odkryli asi šest metrů nory a byli jsme zhruba tři metry hluboko. Náhle se objevila zničehonic, bylo to jako zázrak,“ s úsměvem a dojetím vyprávěl Flowers.

Muž zabalil fenku do kabátu a pospíchal s ní domů. „Celá se třásla, ale hned jak jsem otevřel dveře, okamžitě zamířila dovnitř ke žrádlu a vodě,“ popsal Flowers. Fenka strávila v noře bezmála třicet hodin. Vyšetření ukázalo, že neutrpěla žádná zranění. „Je skvělé, mít ji zase doma,“ řekl Flowers. Dobře věděl, že bez pomoci od lidí z okolí by se s fenkou už setkat nemusel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám