Hlavní obsah

Bitcevský maniak přiznal dalších jedenáct vražd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Bitcevský maniak Alexandr Pičuškin se v úterý u soudu přiznal k dalším vraždám. Vyšetřovatelé mu údajně zatím mohou dokázat 52 zločinů a nejen o těch je Pičuškin teď připraven svědčit. Přiznává totiž dalších jedenáct.

Článek

Když soudce zmínil 52 vražd, které je možné bitcevskému maniakovi přičíst, pokrčil rameny s tím, že bude mít výpověď lehčí. "Třiašedesát případů vás nezajímá? I kdyby se našla těla?", zeptal se Pičuškin. Každou oběť měl pro jedno políčko své šachovnice, kam si zapisoval data vražd, uvedla ruská média. 

Při soudu se rozvzpomínal na svou první vraždu. Jeho první obětí se stal v roce 1992 jeho spolužák z techniky. Obžalovanému bylo tehdy 18 let. "První vražda je jako první láska - nedá se na ni zapomenout," tvrdil muž u soudu.

Bitcevský maniak si vybíral snadné oběti

Jelikož šlo o vraždu jeho spolužáka, policie ho tehdy vyslýchala. Bylo to naposledy až do loňského června.  "Pak jsem si 14 let dělal, co jsem chtěl," zdůrazňoval. Pičuškin prohlásil, že některé z obětí mu před smrtí podepsaly prohlášení, že ze života odcházejí dobrovolně.

Poprvé byl zatčen, když zabil svou bývalou kolegyni z práce. Ta nechala doma vzkaz včetně  Pičuškinova čísla. Kriminalistům se pak přiznal i k dalším vraždám.

Většinou si vybíral snadné oběti, především staré lidi a bezdomovce, které zval do Bitcevského parku na skleničku a potom je ubil kladivem. Podle této lokality také získal přízvisko bitcevský maniak. Podle policistů své oběti nejprve opil a pak zavraždil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám