Hlavní obsah

Baldwin podle žaloby střílel bezdůvodně, neměl to ve scénáři

– USA

Herec Alec Baldwin údajně nemusel ze zbraně, která usmrtila kameramanku Halynu Hutchinsovou, vůbec vystřelit. To uvedla v žalobě členka štábu Mamie Mitchellová. Minulý měsíc Baldwin při natáčení nového westernu Rust postřelil i režiséra filmu Joela Souzu.

Foto: ČTK/AP

Alec Baldwin

Článek

„Ve scénáři nebylo nic o tom, že by měl Baldwin nebo kdokoliv jiný ze zbraně vystřelit,“ vyjádřila se v žalobě Mitchellová.

Ta údajně stála od zastřelené kameramanky asi metr a byla překvapená, že Baldwin ze zbraně vůbec vystřelil.

Před natáčením scény se totiž probíraly tři verze záběrů. Jeden měl být zblízka na Baldwinovy oči, druhý na skvrnu od krve na jeho rameni a třetí na tělo, zatímco vytahoval zbraň z pouzdra.

Baldwinovi pustí žilou žaloby o odškodné

Amerika

Podle žaloby tak Baldwin nemusel na nikoho mířit ani střílet. Dále Baldwinovi vytýká, že porušil bezpečnostní předpisy tím, že zbraň před použitím lépe nezkontroloval.

„Baldwin hrál ruskou ruletu, když vypálil bez bližšího ohledání zbraně, a navíc v nepřítomnosti zbrojířky,“ sdělila novinářům právnička Mitchellové.

Mitchellová prý utrpěla „vážné tělesné trauma, šok a poranění nervového systému“. Požaduje tak kompenzaci a odškodnění.

Natáčení Baldwinova filmu se někdo snažil úmyslně sabotovat, říká právník zbrojířky

Amerika

Baldwin, který je i producentem filmu, uvedl, že štáb do nešťastného incidentu fungoval dobře. Někteří členové štábu se ale vyjádřili, že nebyly dodržovány bezpečnostní předpisy a že si někteří stěžovali už během natáčení.

Zbrojířka filmu Hannah Gutierrezová-Reedová uvedla, že neví, jak se ostrý náboj do zbraně dostal. Její právník tvrdí, že se nejspíš jednalo o sabotáž. Někdo prý manipuloval s místem činu před příjezdem policie a cílem bylo ji dostat za mříže.

Jedná se už o druhou žalobu ohledně zabití Hutchinsové. První podal člen štábu Serge Svetnoy.

Baldwin čelí žalobě člena štábu kvůli zastřelení kameramanky

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám