Hlavní obsah

Baldwinovi pustí žilou žaloby o odškodné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americkému herci Alecu Baldwinovi, který minulý měsíc při natáčení westernu Rust nedopatřením zastřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou († 42), hrozí také občanskoprávní žaloby a s nimi nároky na velmi vysoké odškodnění.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Herec Alec Baldwin

Článek

„I kdyby ho prokurátorka Mary Carmacková-Altwiesová nepohnala před soud, ve hře zůstávají občanskoprávní žaloby, protože Baldwin jako produ­cent filmu nese zodpovědnost,“ upozornil list The Los Angeles Times (LAT).

„Smrtí Hutchinsové se kromě trestněprávního vyšetřování už začaly zabývat také úřady na ochranu práce v Novém Mexiku a budou žádat dohru s pokutami a kompenzacemi,“ dodal LAT.

Bezpečnost nepodcenili, hájí štáb po tragédii Baldwin a kostymérka filmu

Svět

To, zda by pojištění filmu pokrylo pravděpodobné obří odškodnění, je sporné. Základní pojistka činí milion dolarů (21,8 mil. korun), s dodatečným připojištěním by mohlo pokrýt pět milionů (109 mil. korun).

„To je samozřejmě příliš málo, protože vdovec Matthew Hutchins nepochybně vyslyší naléhání právnických žraloků, aby vyrazil proti produkci, tedy i proti Baldwinovi,“ uzavřel deník.

Natáčení Baldwinova filmu se někdo snažil úmyslně sabotovat, říká právník zbrojířky

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám