Hlavní obsah

Australance hrozí v Indonésii za pašování marihuany smrt

– DENPASAR

Trest smrti hrozí v Indonésii australské studentce Schapelle Leigh Corbyové (27) za pašování více než čtyř kilogramů marihuany. Mladá žena předstoupila ve čtvrtek před soud ve městě Denpasar. Po vyslechnutí obžaloby se rozplakala. Rozsudek bude znám do dvou měsíců.

Foto: NPÚ
Článek

Policie zadržela Corbyovou v říjnu loňského roku na mezinárodním letišti v Bali, a to poté, co celníci v jejím příručním zavazadle našli 4,2 kg drogy. Rostlinky byly uloženy v plastovém pytli.

Pláč v síni

Australanka si při dnešním přelíčení si ztěžovala zejména na průtahy celé kauzy. Za mřížemi je nyní už téměř čtyři měsíce. Dnešní přelíčení trvalo zhruba 30 minut. Studentka jej prakticky celé proplakala.

Trvá na tom, že je nevinná. Zásilku jí údajně vložil do tašky neznámý pachatel kdesi na trase Brisbane a Denpasar. Popřela rovněž, že by se k vlastnictví omamných látek přiznala.

Své prohlášení bezprostředně před a po zatčení označila za "špatný překlad" rozhovorů mezí ní a policisty.

Rozsudek by měl padnout během následujících dvou měsíců. Za pašování drog může soud udělit i trest smrti.

Přísná věznice

Corbyová čeká na rozsudek v ženské věznici Kerobokan. Na cele je s dalšími dvaceti osobami. V mužské části zařízení si mimo jiné odpykávají své tresty atentátníci z Bali, včetně tzv. smějícího se vraha Amroziho bin Nurhasyima. [celá zpráva]

Projednávaná kauza vyvolává emoce jak v Indonésii, tak v Austrálii. Obě země se vzájemně obviňují z toho, že druhá strana případ politizuje a nechce spolupracovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Atentátník z Bali dostal trest smrti

Indonézští soudci shledali ve čtvrtek jednoho z možných strůjců atentátu na Bali Amroziho (41) vinným z účasti na zmíněném teroristickém činu. Za úkladný útok,...

Výběr článků

Načítám