Hlavní obsah

Americká kameramanka v Afghánistánu zachytila okamžik své smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Snímek z nahrávky americké kameramanky, která zachytila explozi, při níž zahynula ona a čtyři Afghánci, zveřejnila tento týden americká armáda.

Foto: U.S. Army, Reuters

Snímek z kamery americké armádní specialistky Hildy Claytonové, který zachycuje moment výbuchu minometné střely. Při explozi zemřela Claytonová a čtyři afghánští vojáci.

Článek

Dvaadvacetiletá Hilda Claytonová a čtyři příslušníci afghánské armády zahynuli v červenci 2013, když během cvičení explodovala minometná střela. K incidentu došlo ve východoafghánské provincii Laghmán. Snímky, které přinesl časopis americké armády Military Review, byly publikovány se souhlasem rodiny Claytonové.

Foto: Handout, Reuters

Americká armádní specialistka Hilda Claytonová, která zemřela při explozi během natáčení v Afghánistánu.

Armádní specialistka Claytonová v Afghánistánu dokumentovala společné operace obou armád. Úkolem rodačky z amerického státu Georgia bylo tyto operace natáčet a fotografovat. Při explozi zahynul i afghánský armádní fotograf, kterého Claytonová učila a který pořídil další snímek.

Foto: U.S. Army, Reuters

Snímek zachycuje moment výbuchu minometné střely během cvičení. Při explozi zemřela americká armádní kameramanka Hilda Claytonová a čtyři afghánští vojáci. Snímek pořídil afghánský voják, v levém dolním rohu je vidět kamera Claytonové.

Americké ministerstvo obrany na její počest pojmenovalo výroční cenu udělovanou nejlepším armádním snímkům. Kdo chce na tuto cenu aspirovat, musí mimo jiné projít i náročnými pětidenními fyzickými i technickými testy.

Reklama

Výběr článků

Načítám