Hlavní obsah

Vydatné sněžení v Íránu si vyžádalo už deset životů

Teherán

Nejméně deset horolezců zemřelo a dalších sedm se pohřešuje po sněžné bouři v horách severně od Íránské metropole Teheránu. V oblasti Perského zálivu také záchranáři pátrají po sedmi námořnících z íránské lodi, která tam ztroskotala na rozbouřeném moři, napsala agentura Reuters s odvoláním na íránská státní média.

Foto: Wana News Agency, Reuters

Hory severně od Íránské metropole Teheránu

Článek

Řadu míst v Íránu sužuje několik posledních dní vydatné sněžení a prudký vítr, který na mnoha místech znemožnil dopravu a uzavřel řadu silnic.

Od pátku je pohřešováno několik horolezců, jejich počet se stále zvyšuje s tím, jak znepokojené rodiny postupně vyhledávají pomoc policie a záchranářů. Úřady nyní pátrají po sedmi osobách.

Na japonské dálnici uvázly kvůli přívalům sněhu stovky aut

Svět

Už je ale jasné, že nejméně devět lidí zemřelo přímo na svazích, zatímco jeden člověk podlehl zraněním v nemocnici poté, co se jej podařilo zachránit z horské cesty.

Teherán leží na úpatí pohoří Alborz, jehož nejvyšší vrchol Damávand dosahuje výšky 5609 metrů nad mořem a je nejvyšší horou Blízkého východu. V pohoří je několik lyžařských středisek.

Íránské úřady informovaly také o dalším incidentu, při němž se v rozbouřených vodách Perského zálivu převrhla nákladní loď. Momentálně je pohřešováno sedm členů posádky, na pátracích akcích se podílí rovněž nedaleký Omán, Spojené arabské emiráty a Pákistán.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám