Hlavní obsah

V Sýrii padli další dva ruští vojáci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Při bojích v Sýrii přišli o život další dva ruští vojáci, třetí byl těžce zraněn. S odkazem na ruské ministerstvo obrany to v úterý uvedla agentura TASS. Vojáci, kteří působili jako instruktoři v jedné ze syrských jednotek, zemřeli při útoku povstalců.

Foto: Handout, Reuters

Ruské Suchoje Su-24 v Sýrii

Článek

Oba padlí v Sýrii působili na základě smlouvy s armádou. Třetí voják, který byl při útoku těžce zraněn, je příslušníkem ruské armády. Ozbrojenci na syrskou jednotku zaútočili minomety.

Ministerstvo obrany jména vojáků nezveřejnilo. Podle agentury RBK, která o padlých informovala už v pondělí, je jedním z mrtvých Igor Zavidnyj, který předtím sloužil v Čečensku a Dagestánu.

Celkově podle úřadů zemřelo v Sýrii 30 ruských vojáků. Ruská média ale v březnu informovala, že jejich počet může být vyšší.

Rusko se v Sýrii výrazně vojensky angažuje od září 2015, kdy zahájilo letecké útoky proti islamistům. Loni na podzim poskytla syrská vláda Rusku právo využívat trvale základnu na letišti Hmímím v pobřežní provincii Latákíja.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám