Hlavní obsah

V jordánském přístavu unikl po nehodě chlor: 13 mrtvých a 251 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ammán

Únik toxického plynu ze skladovací nádrže v jordánském přístavu Akaba v pondělí zabil nejméně 13 lidí a dalších 251 jich zranil, uvedla jordánská státní agentura Petra. Podle agentury Reuters unikl zřejmě chlor.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pád cisterny na loď a následný výbuch doprovázený žlutým kozřem zachytila kameraVideo: Reuters

 
Článek

K úniku došlo poté, co cisterna naplněná 25 tunami chloru spadla na palubu lodi, když ji zvedal jeřáb. Následoval výbuch provázený hustým žlutým dýmem. Agentura Reuters dodala, že chlor byl určen k exportu do Džibutska.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Pád cisterny na loď a následný výbuch doprovázený žlutým kouřem zachytila kamera.

Jordánská státní televize uvedla, že 13 lidí zahynulo. Dalších 251 lidí je zraněných, přibližně ve 22 hodin SEČ bylo v nemocnici 123 z nich. Propuštěni měli být v „následujících hodinách“.

Poznejte Madabu, město mozaik

Cestování

Úřady následně oblast uzavřely. Na místo byly vyslány specializované týmy, které mají za úkol provést sterilizaci a dezinfekci místa. Záchranné operace podle agentury Petra sledoval i korunní princ Husajn bin Abdalláh.

Uzavřen okruh pěti kilometrů

Ministr pro mediální záležitosti Fajsal al-Šboul pro JRTV uvedl, že úřady uzavřely oblast v okruhu pěti kilometrů od místa neštěstí. „Situaci mají pod kontrolou. Městu, jeho občanům ani návštěvníkům už nehrozí žádné nebezpečí,“ ujistil ministr.

Do Akaby dorazil také jordánský premiér Bišr Chasávna, aby navštívil nemocnici, kde leží zranění. Předseda vlády podle státní televize JRTV ustavil vyšetřovací tým v čele s ministrem vnitra, který má okolnosti neštěstí objasnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám