Hlavní obsah

Těhotnou Pákistánku ukamenoval manžel, tvrdí její sestra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukamenování těhotné Farzany Parvínové má na svědomí její manžel Muhammad Ikbál. Tvrdí to starší sestra Farzany. Podle původních zpráv zemřela pětadvacetiletá žena poté, co ji a jejího manžela v úterý před budovou soudu v pákistánském Láhauru napadlo klacky a cihlami asi dvacet příbuzných, včetně jejího otce a bratrů. Důvodem útoku prý bylo to, že se žena provdala za jiného muže, než jí rodina vybrala.

Foto: Mohammad Tahir, Reuters

Dav ukamenování jen přihlížel

Článek

"Farzanu zabili Muhammad Ikbál a jeho komplici. Její otec a zbytek její rodiny byli chybně obviněni z vraždy," vylíčila sestra zavražděné.

"Byla jsem tam. Když odešla od právníka a viděla nás stát na druhé straně ulice, okamžitě k nám zamířila. Ikbál a jeho komplici ji pronásledovali a zasáhli ji cihlami," dodala.

Ikbál již dříve přiznal, že svou první manželku zabil, aby si mohl vzít nyní ukamenovanou dívku. Ta se podle sestry v květnu před Ikbálem téměř dva týdny skrývala v útulku pro ženy.

"Řekla mi, že ji unesl a přinutil k sňatku," prohlásila sestra. "Bála se, že by ji mohl zabít stejně jako svou předchozí ženu," dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám