Hlavní obsah

Syřané z Islámského státu kradou boty a jsou líní, stěžuje si britský Džihádista ze supermarketu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydáte-li se do svaté války v Sýrii, nepřipojujte se k arabským jednotkám Islámského státu (IS), ale k praporům utvořených z Evropanů. To radí džihádistům jeden z britských občanů v řadách IS, který si tento týden na internetu postěžoval, že syrští a arabští válečníci „jsou otravní“, neumějí se chovat a kradou.

Omar Hussein alias Abú Saíd al-Britaní

Článek

Omar Hussein je jedním z nejméně 700 Britů, kteří se podle odhadů přidali k islámským radikálům v Sýrii. Své prožitky a názory tento Džihádista ze supermarketu, jak tohoto bývalého prodavače z obchodu Morrisons překřtila média, pravidelně popisuje v blogu na internetu. Běžně obhajuje nejrůznější masakry a inscenované „popravy”. Nedávno se ale Abú Saíd al-Britaní, jak zní jeho válečnické jméno, opřel do svých spolubojovníků.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Uvádí, že nechce zesměšňovat syrskou kulturu, ale Syřané jsou podle něj jako děti. Kolegům kradou boty, jídlo nebo nabíječky do mobilů. Kromě toho jsou to podle Husseina lenoši a bordeláři, kteří na cizince nedokážou necivět. Sečteno a podtrženo jsou Husseinovi „otravní“, a tak nabádá ostatní džihádisty, kteří by se chtěli z Evropy vypravit do svaté války. Raději se prý mají hlásit k praporům složených z lidí z Británie, Francie a dalších evropských zemí.

Podle Charlieho Wintera, britského analytika specializujícího se na extremismus, Hussein jen potvrzuje to, co už dříve uvedlo mnoho dezertérů od IS, totiž že mezi domácími džihádisty a bojovníky ze Západu panují rozdíly a neshody.

„Bojovníci ze zahraničí požívají jiný standard. Dostanou lepší bydlení, víc peněz, lepší jídlo. Je to něco jiného, než co oficiálně hlásá Islámský stát: že se každému dostane stejné péče a výhod a všichni si jsou rovni,“ komentoval Winter.

Reklama

Výběr článků

Načítám