Hlavní obsah

Při požáru v egyptském kostele zahynulo na 40 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Při požáru koptského kostela v egyptském městě Gíza zahynulo v neděli 41 lidí a dalších 14 bylo zraněno, uvádí koptská církev s odkazem na egyptské zdravotníky. Agentura Reuters s odvoláním na dva nejmenované bezpečnostní zdroje píše o nejméně 40 mrtvých a 45 zraněných. Hořet v kostele Abú Sífína začalo kolem deváté ráno v době, kdy se bohoslužby účastnilo na 5000 věřících.

BEZ KOMENTÁŘE: Při požáru v egyptském kostele zemřelo 41 lidíVideo: AP

 
Článek

Ministerstvo vnitra uvedlo, že hlášení o požáru obdrželo v 9:00 a že zjistilo, že požár vypukl v klimatizačním zařízení ve druhém patře budovy.

„Lidé se soustředili ve třetím a čtvrtém patře a viděli jsme, že z druhého patra vychází kouř. Lidé spěchali dolů po schodech a padali jeden přes druhého,“ řekl agentuře Reuters jeden z věřících Jásir Munír. „Pak jsme uslyšeli ránu, jiskry a viděli oheň vycházející z okna,“ dodal. Spolu s dcerou se zachránili, protože byli v prvním patře.

Plameny podle zdrojů Reuters zablokovaly vchod do kostela, což vedlo k tlačenici. Většinu z obětí podle těchto zdrojů tvoří děti. Na místo bylo vysláno 15 hasičských vozů a sanitky rozvážely zraněné do okolních nemocnic.

Lidé v hořícím oblečení vybíhali ven při požáru thajského nočního klubu

Svět

Požár ministerstvo přičetlo elektrickému zkratu, vyšetřování však pokračuje.

Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí telefonicky kondoloval papeži egyptské koptské církve Tavadrosovi II.

Gíza, kde požár vypukl, je druhé největší egyptské město a nachází se naproti Káhiře na protějším břehu Nilu.

Koptští křesťané tvoří asi deset procent egyptské populace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám