Hlavní obsah

Povstalci se z Aleppa dobrovolně nestáhnou

Novinky, rei
Aleppo

Povstalci v syrském městě Aleppu odmítli výzvy Ruska, aby se dobrovolně stáhli. Rusko oznámilo v úterý dočasné přerušení náletů a už dříve na čtvrtek avizovalo otevření humanitárního koridoru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Syrské Aleppo se proměnilo v hromadu sutinVideo: Reuters

 
Článek

Přerušení náletů a otevření koridoru má podle ruského ministra obrany Sergeje Šojgua posloužit nejen civilistům, ale také umírněným rebelům k jejich dobrovolnému odchodu a rozchodu s extremisty.

To ale povstalci odmítli.

„Frakce odchod naprosto odmítají,“ prohlásil podle agentury Reuters politický zástupce místní povstalecké skupiny Fastakim. Dodal, že odchod by ve skutečnosti znamenal kapitulaci.

Stejný postoj zaujalo hnutí Ahrar aš-Šám, což je koalice islamistických skupin, pod kterou v Aleppu spadá i brigáda Syrské svobodné armády. „Když jsme na začátku revoluce pozvedli zbraně na obranu našeho opuštěného lidu, slíbili jsme Bohu, že je nesložíme, dokud tento zločinecký režim nepadne,“ prohlásil na adresu vlády prezidenta Bašára Asada velitel koalice Farúk abú Bakr a znovu odmítl tvrzení syrské a ruské vlády, že povstalci ve východním Aleppu jsou teroristé.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám