Hlavní obsah

Počet obětí atentátu v jemenské mešitě stoupá

– Saná • Aktualizováno

Nejméně 15, ale možná až 29 lidí zahynulo při čtvrtečním sebevražedném atentátu na mešitu Al-Baliliv v jemenské metropoli Saná. Během modliteb při Svátku oběti ji zasáhly dvě exploze, když se odpálili sebevražední atentátníci, uvedly BBC a agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky sebevražedného atentátu na mešitu v SanáVideo: Reuters

 
Článek

Jeden sebevražedný atentátník se odpálil uvnitř šíitské mešity při modlitbách. Když lidé začali prchat, u brány se odpálil druhý atentátník. Podle AFP v mešitě explodovala bomba a u vchodu se odpálil sebevrah.

Počet obětí není zatím upřesněn, podle BBC je jich 15, podle CNN 29, zřejmě ale jejich množství ještě stoupne. Na místě je mnoho těžce zraněných.

Saná byla v poslední době terčem série bombových atentátů ze strany sunnitských extremistů z Islámského státu. K poslednímu útoku se však zatím nikdo nepřihlásil.

Foto: Khaled Abdullah, Reuters

Milce Húsíů před jemenským ministerstvem obrany poškozeným při saúdskoarabském náletu

V zemi zuří občanská válka. Loni a letos na jaře většinu Jemenu obsadily šíitské milice Húsíů podporované Íránem. Od 26. března proti nim vede válku arabská koalice vedená Saúdskou Arábií, která podporuje vyhnaného prezidenta Abdara Rabího Mansúra Hádího. Ten se tento týden vrátil do Adenu, který je již před šíity zabezpečen.

Podle OSN si válka vyžádala 4900 obětí, z toho 2200 civilních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám