Hlavní obsah

Palestinská raketa zasáhla obytný dům v Aškelonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém/Gaza

Jedna z palestinských raket vypálených na Izrael zasáhla v úterý obytný dům v Aškelonu, uvedl The Jerusalem Post. Dvacet lidí bylo lehce zraněno, většinou je pořezalo sklo nebo je poranily padající předměty. Mezi zraněnými jsou i děti. Dalších dvacet osob utrpělo šok.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Raketa odpálená z pásma Gazy

Článek

Dům dostal přímý zásah střelou. V té době v něm byli lidé. Rodiče vzbudilo houkání sirén. Stačili ještě dovést děti do chráněné místnosti v domě. Raketa trefila ložnici rodičů.

Sirény varující před raketami zněly i v okrsku Eškol. Jedna raketa mířící na Tel Aviv byla sestřelena antiraketou systému Železná kopule, další dopadly na otevřená prostranství. K útokům se přihlásilo hnutí Hamás.

Foto: Amir Cohen, Reuters

zničené palestinské střely antiraketou systému Železná kopule

Nálety na Gazu

Při izraelských náletech na pásmo Gazy zahynuli dva Palestinci a dalších 20 jich utrpělo zranění, uvedla agentura Reuters s odvoláním na palestinské zdravotníky.

Dva lidé zahynuli při útoku na jednu z nejvyšších budov ve městě Gaza, ve které byly byty i kanceláře.

Mluvčí izraelské armády potvrdila, že při nočních útocích zasáhla více než 15 cílů. Většinou mělo jít o pozice teroristů, zejména velitelská a kontrolní stanoviště palestinského hnutí Hamás. Terčem náletů se staly i dvě školy v centrální a severní části pásma, které byly údajně využívány k odpalování raket.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Izraelský voják u svého tanku

Jedna z nich sloužila i jako přístřeší pro palestinské uprchlíky, ti byli před náletem varováni, citoval list Times of Israel z prohlášení armády. Právě minometná palba z této školy údajně v pátek usmrtila čtyřletého izraelského chlapce v obci nedaleko pásma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám