Hlavní obsah

Nejméně devět mrtvých při explozi v Bagdádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Nejméně devět lidí dnes zahynulo při explozi nálože umístěné v zaparkovaném automobilu v jižní části Bagdádu. Dalších 13 osob bylo při incidentu zraněno, uvedla s odvoláním na iráckou policii agentura Reuters.

Článek

Útok, k němuž se nepřihlásila žádná skupina, se odehrál na rušné ulici v šíitské čtvrti Bagdádu. Policie se obává, že bilance výbuchu může ještě narůst, protože v okamžiku exploze bylo v okolí automobilu s náloží hodně lidí.

Přestože se bezpečnostní situace v Iráku za poslední rok výrazně zlepšila, pumové útoky jsou stále téměř na denním pořádku. V pátek zabila exploze v sunnitské čtvrti v jižním Bagdádu 15 osob a tři desítky dalších utrpěly zranění.

Americké jednotky v Iráku se také obávají, že počet násilností se může ještě zvýšit v souvislosti s blížícími se provinčními volbami. Ty se budou konat ve 14 z 18 iráckých provincií nejpozději do konce ledna 2009.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám