Hlavní obsah

Muž, kterého 29 let stíhá FBI, je šéfem v íránské televizi

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Muž, kterého americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) 29 let stíhá za vraždu bývalého tiskového atašé íránské ambasády ve Washingtonu, se v Íránu stal hlavním editorem anglického vysílání teheránské televize Press TV. Uvedl to britský deník The Times s odkazem na bývalého zaměstnance, jenž televizi opustil po sporných červnových volbách.

Foto: Novinky

Abdulrahmán tvrdí, že editoval internetové stránky televize v angličtině.

Článek

FBI Hasana Abdulrahmána stíhá, protože v dubnu 1980 zastřelil Alího Akbara Tabatabaího. Osmapadesátiletý Abdulrahmán Timesům vraždu přiznal a zároveň uvedl, že už v televizi dva měsíce nepracuje. Předtím prý tři roky editoval internetové stránky stanice.

Press TV má množství zastoupení po světě včetně Londýna. Britská rada pro rozhlasové a televizní vysílání ji v současnosti vyšetřuje kvůli nařčení z tendenčnosti a porušení nestrannosti. Pro stanici pracuje v Británii řada známých osobností, mezi nimi i švagrová expremiéra Tonyho Blaira Lauren Boothová.

Abdulrahmán, kterému původně dali jeho černošští rodiče jméno David Theodore Belfield, britskému listu řekl, že se ho zástupci Press TV neptali na jeho minulost, když ho přijímali. Téměř tři desítky let poté, co v Baltimore střelil Tabatabího třikrát do břicha, dodal, že svého činu nelituje.

Reklama

Výběr článků

Načítám