Hlavní obsah

Krvavá lázeň u školy v Kábulu, nejméně 40 mrtvých a desítky zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při několika explozích v blízkosti školy v západní části afghánské metropole Kábulu zemřelo nejméně 40 lidí, další desítky jich byly zraněny. S odvoláním na afghánské ministerstvo vnitra o tom v sobotu informovala agentura Reuters. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, agentura AP ale uvedla, že povstalecké hnutí Tálibán zodpovědnost za výbuchy odmítlo a útok odsoudilo.

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

Při výbuchu u školy v Kábulu zemřelo nejméně 40 lidí.

Článek

Mezi mrtvými a zraněnými je podle ministerstva mnoho studentů. Exploze měla nastat ve chvíli, kdy studenti opouštěli školu. Ta se nachází ve čtvrti, kde bydlí převážně šíité.

Očití svědci hlásili v oblasti  raketové útoky, masakr měly způsobit údajně tři rakety, píše server týdeníku Focus. Další zprávy zmiňovaly bombu umístěnou v automobilu. Oblast byla uzavřena, uvedlo tamější ministerstvo vnitra bez dalších podrobností.

Mluvčí ministerstva zdravotnictví uvedl, že na místě výbuchu se shromáždil rozhněvaný dav. Lidé zaútočili i na zasahující zdravotníky, na místo se dostavil velký počet sanitek a záchranářů, uvedla AP.

Foto: Rahmat Gul, ČTK/AP

Při výbuchu zemřelo nejméně 40 lidí.

Tiskové agentury připomínají, že v minulosti na šíitské čtvrtě a cíle útočila teroristická organizace Islámský stát.

Afghánské bezpečnostní síly jsou teď ve vyšším stupni pohotovosti, neboť Spojené státy a země NATO začaly se stahováním svých vojáků ze země. To by mělo být dokončeno v průběhu několik měsíců.

Foto: Rahmat Gul, ČTK/AP

Ranění v Kábulu

Reklama

Výběr článků

Načítám