Hlavní obsah

Izraelci zatkli svého občana, který měl hrozit bombami Židům po celém světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aškelon
Aktualizováno

Izraelské bezpečnostní složky zadržely držitele amerického a izraelského pasu, který podle vyšetřovatelů stál za bombovými výhružkami židovským komunitám v USA, Evropě, Austrálii a na Novém Zélandu. Informoval o tom deník The Jerusalem Post.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Izraelský policista

Článek

Devatenáctiletý obyvatel města Aškelon měl stát za většinou hrozeb, kterým čelily židovské komunity na několika kontinentech v posledních šesti měsících.

Smyčka se kolem nejmenovaného podezřelého začala stahovat poté, co detektivové z kybernetické jednotky izraelské policie zjistili, že stopy po většině výhrůžek vedly do Izraele.

Podle Jerusalem Postu je o podezřelém známo jen to, že je Žid, který se do Izraele přistěhoval na základě práva na návrat, není v armádě a nepatří do žádné z ortodoxních skupin. Údajně měl psychické a sociální problémy.

Soud ve městě Rišon LeCijon už podezřelého umístil do vazby.

Policie prohledala mladíkův dům a zajistila případné důkazy. Kromě Izraelců se na vyšetřování podílela také americká FBI.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám