Hlavní obsah

Izraelci sestřelili syrské letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém
Aktualizováno

Izraelská protivzdušná obrana v úterý odpoledne sestřelila bojový letoun syrské armády. Informoval o tom mluvčí armády židovského státu s tím, že letoun narušil izraelský vzdušný prostor do hloubky dvou kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Suchoj Su-24 syrské armády

Článek

Na stíhačku Suchoj byly vystřeleny dvě střely typu Patriot dva kilometry poté, co se dostala nad Izraelem okupované Golanské výšiny. Stroj ale možná nakonec dopadl v Sýrii, napsala s odkazem na izraelský vojenský rozhlas agentura Reuters.

Podle stanice Sky News Arabic se letoun zřítil v oblasti Jarmúku, kde se sbíhá syrská, izraelská a jordánská hranice.

Syrská státní média s odkazem na syrskou armádu uvedla, že Izrael na letoun pálil, ale nesdělila, zda byl zasažen. „Izraelský nepřítel potvrzuje podporu ozbrojených teroristických skupin, pálil na jedno z našich vojenských letadel,” uvedla syrská armáda s tím, že stíhačka podnikala nálety proti teroristům a nacházela se v syrském vzdušném prostoru.

Podle agentury AP Izrael sestřelil syrskou stíhačku poprvé za čtyři roky.

Izrael svou protiraketovou obranu aktivoval také v pondělí. Šlo naopak o střely, které nakonec dopadly v Sýrii. Začátkem měsíce Izrael dvakrát během jednoho týdne vypálil raketu systému Patriot na bezpilotní letouny, které se blížily k Izraeli ze Sýrie. Podobný incident se stal i v červnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám